Culturània coordina i edita el llibre dels 700 anys de l’Hospital de Figueres

Ahir es va presentar al Teatre Jardí de Figueres el llibre que commemora el 700 aniversari de la fundació de l’Hospital de Figueres. Culturània hi ha tingut una participació especial en la celebració dels actes, ja que s’ha encarregat de l’edició d’aquest volum.

Els autors són els integrants de Culturània, Joel Colomer i Miquel Àngel Fumanal ocupant-se de l’Hospital a l’Època Medieval, Antoni Egea que ha treballat l’època moderna i els segles XIX i part del XX, finalment Inès Padrosa participa amb el seu text de la Guerra civil fins l’actualitat. A part ha comptat amb l’excel·lent feina en l’apartat de fotografia de Marcel Font i el disseny-maquetació de Jep Monturiol.

La presentació s’enmarca dins les diferents activitats organitzades pel mateix Hospital de Figueres per celebrar l’efemèride. Ahir a la presentació, Miquel Àngel Fumanal, com a coordinador del llibre i director de Culturània S.C., intervingué en l’acte amb una conferència que resumí els 700 anys d’història de l’Hospital. Seguidament hi hagueren els parlaments protocolaris de les diferents autoritats assistents, per finalitzar la celebració es tancar l’acte amb un magnífic concert de jazz amb el grup Andrea Motis.

Per tant gaudírem d’una vetllada formidable, presentant en societat un nou llibre produït, editat i confeccionat per Culturània S.C. Aquí us passem alguns dels retalls de premsa, entre els quals destaca un suplement del diari Hora Nova dedicat al llibre i a la història de l’Hospital de Figueres.
http://www.horanova.cat/

http://www.emporda.info/comarca/2013/11/22/lhospital-figueres-celebra-avui-700/217967.html

http://www.emporda.info/comarca/2013/11/23/llibre-musica-als-700-anys/218088.html

http://www.europapress.cat/societat/noticia-lhospital-figueres-girona-celebra-seu-700-aniversari-20131121175657.html

http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/2-societat/14-salut/695987-set-segles-dhospital-a-figueres.html