L’exposició de “L’espurna de la revolta. 1640 La Guerra dels Segadors” al Born Centre Cultural

El proper dimarts 14 d’abril a les 12 h s’inaugurarà l’exposició “L’espurna de la revolta. 1640 La guerra dels Segadors” i el cicle de conferències que tindran lloc entre el 14 d’abril i el 30 de maig al Born Centre Cultural, produïda per l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners i en la qual Culturània n’ha format part coordinant l’esdeveniment i participant en la seva producció.

Enguany fa 375 anys que es va iniciar la “Guerra dels Segadors“, després que la revolta s’iniciés a Santa Coloma de Farners (Culturània ja ja havia organitzat l’exposició de l”Espurna de la Revolta 1640. Santa Coloma de Farners“) i que donaria lloc a la Guerra dels Segadors, el terrible conflicte que devastà Catalunya durant dotze anys.

Dimecres 29 d’abril, 19 h: “L’Espurna de Santa Coloma de Farners” a càrrec d’Antoni Solà (alcalde de Santa Coloma de Farners) i Miquel Borrell (historiador).

Dimarts 5 de maig, 19 h: “Àngels i dimonis de la revolta catalana de 1640” a càrrec de Xavier Torres (comissari de l’exposició i catedràtic d’Història Moderna de la Universitat de Girona).

Dimarts 12 de maig, 19 h: “Pau Claris i la República catalana” a càrrec d’Agustí Alcoberro (exdirector del Museu d’Història de Catalunya i professor d’Història Moderna a la UB.

Dimecres 13 de maig, 19 h: Presentació del llibre “Ambaixadors catalans a Madrid. Els inicis de la Guerra de Separació (1640-1641)” a càrrec d’Antoni Muñoz i Josep Catà. Editat per Dalmau Editors.

Us hi esperem a tots!!!

  born 1           born 2

Pamflet informatiu de l’exposició.