Joc De Trons  Temps De Flors 2016

Les flors i el patrimoni. Girona Maig de 2016

Des del passat dissabte 7 de maig a Girona es celebra una vegada més el Temps de Flors. Un punt d’encontre entre la bellesa de la ciutat, la seva entitat patrimonial i la sensibilitat floral més absoluta. En aquests dies i al llarg de tota una setmana, milers de visitants omplen els carrers del Barri Vell recorrent els racons més insòlits i desconeguts per a molts.

Sobretot l’obertura de determinats espais, que al llarg de l’any resten tancats amb pany i forrellat, són un dels atractius més imponents i suggerents. Tots els que gaudim d’aquest certamen d’explosió de sensacions i olors, tenim la oportunitat de veure el binomi més ancestral de la natura fosa amb el nostre patrimoni. Les formes i els colors inunden les parets que habitualment resten nues. Ens proporcionen una font inesgotable de sentiments, com la pau, la memòria, el record… Tot amb la certesa evident i àmpliament difosa que dins els murs de Girona hi succeïren fets importants, vides viscudes amb passió i autenticitat, espais i moments amb gent no anònima que donaren sentit al que veiem avui dia. Per uns instants, per uns dies es pot recuperar una part d’aquesta essència d’un bell passat, que s’ha anat transformant amb el simple pas del temps. Un seguit de muntatges i d’instal·lacions de caràcter efímer pensats i elaborats per diferents talents del món de l’arquitectura, de l’art i de la floristeria, ho fan possible i donen forma a tot un ventall de formes i construccions d’una delicadesa remarcable.

Us convidem a passar per Girona aquests dies, a perdre’s i a seguir el ritme pausat de veure els edificis, els monuments, els racons de la Immortal d’una manera diferent i única. De temptar-se i atrevir-se a absorbir el poder transmès pel patrimoni vestit de flors.