Culturània InfantPere

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DE “L’INFANT PERE D’ARAGÓ I D’ANJOU. MOLT GRACIÓS E SAVI SENYOR”

El passat dijous 4 d’agost, va tenir lloc a la capella del convent de Santa Clara de Castelló d’Empúries l’acte de presentació del llibre del culte i polièdric infant Pere d’Aragó (1305-1381), comte d’Empúries, Prades i Ribagorça i de les muntanyes de Planes.

En l’acte de presentació, que va anar a càrrec de l’historiador Josep Maria Gironella Granés, hi van participar Antonio Conejo da Pena, coordinador del llibre i professor d’Història de l’Art de la Universitat de Barcelona; Anna Guisó, regidora de l’Arxiu Municipal de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, i  Miquel Àngel Fumanal de Culturània.

Aquest llibre, editat per  l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i Cossetània Edicions, ha coincidit amb el 710è aniversari del naixement de l’Infant Pere i en la seva creació hi han participat una dotzena d’autors, entre els quals, Joel Colomer i Miquel Àngel Fumanal de Culturània.

Joel Colomer i Miquel Àngel han escrit un dels onze capítols del llibre titulat “Economia, política i mecenatge al comtat d’Empúries en temps de l’infant Pere (1325-1342)”, consultant diversos documents del Fons del Comtat d’Empúries de l’Arxiu Ducal de Medinaceli de l’Arxiu Municipal de Castelló d’Empúries i de l’Arxiu Notarial de Castelló de l’Arxiu Històric de Girona.

 

 

Culturània_InfantPere-1       Culturània_InfantPere-2