Culturania Besalu 1

ACTE DE LLIURAMENT DELS PREMIS PONT DE PLATA 2016

El passat divendres 2 de setembre, a les vuit del vespre, va tenir lloc a la Sala Gòtica de la Cúria Reial de Besalú  l’acte de lliurament dels Premis Pont de Plata 2016, entregats per Carles Puigdemont, el president de la Generalitat de Catalunya, conjuntament amb Lluís Guinós, l’alcalde de Besalú. A la cerimònia, també hi assistiren Eduald Casadesús, delegat territorial del Govern a Girona, i Francesc Ten,  delegat de Cultura de la Generalitat a Girona.

L’acte conclogué amb la conferència de l’historiador Joel Colomer, el qual  parlà de les diferents institucions relacionades amb el desenvolupament econòmic i comercial de la vila de Besalú a principis del segle XIV, destacant àmbits com el mercat, la cort senyorial, la notaria o l’hospital, van ser canalitzadors de dinàmiques econòmiques, demogràfiques i processos socials al llarg de la baixa edat mitjana al territori de l’antic comtat.

D’aquesta manera, amb aquest acte es donava el tret de sortida al Besalú Medieval 2016, una de les fires medievals més importants de Catalunya.

culturania_besalu-2            culturania_besalu-4 culturania_besalu-3