Museu Parroquial De Sant Esteve D’Olot

NOU CICLE DE CONFERÈNCIES DELS AMICS DE SANT ESTEVE I EL SANTUARI DEL TURA

L’ESPLENDOR DE L’ARGENT ALS TRESORS PARROQUIALS

Durant sis setmanes, l’Associació Cultural Amics de Sant Esteve i del santuari del Tura durà a terme, amb el suport de l’Ajuntament d’Olot, un cicle de conferències per divulgar el patrimoni artístic i religiós de la parròquia de Sant Esteve, d’Olot en definitiva. Les conferències es faran a l’antiga capella dels Dolors (accés pel c. de Sant Esteve), els dijous a dos quarts de vuit del vespre. El cicle, que ha estat gestionat i coordinat per Miquel Àngel Fumanal, du el títol de «L’esplendor de l’argent als tresors parroquials» i començarà el 20 d’abril, precisament amb la conferència de M.A. Fumanal, llicenciat en història de l’art, el qual parlarà d’«El punxó d’Olot, o la marca dels argenters olotins (s. XVI-XVIII)». Plantejarà una de les incògnites de l’orfebreria olotina de l’època moderna: l’existència d’una marca dels argenters de la ciutat, agrupats en la confraria de Sant Eloi. Per entendre-ho millor, es mostraran totes les peces conegudes, que es podran observar.

En les setmanes següents es faran les conferències «Els primers testimonis d’orfebreria en les parròquies garrotxines s. XIV-XV», per Joan Domenge, doctor en història de l’art i professor de la Universitat de Barcelona (27 d’abril); «Rajos d’or i argent. Els materials preciosos en la litúrgia del renaixement i el barroc», per Javi Palomo, doctor en història de l’art i llicenciat en humanitats (4 de maig);  «Els tresors de les esglésies olotines en època moderna (s. XVI-XVII), per Xavier Solà, doctor en història (11 de maig); i «Nou-cents anys de la consagració de l’església de Sant Esteve, d’Olot, i aportacions sobre algunes peces d’orfebreria del segle XVIII», per Josep Murlà, historiador (25 de maig).

El cicle s’arrodonirà amb una visita guiada al Tresor Parroquial de Sant Esteve, a càrrec de Carme Grau, llicenciada en història (18 de maig, també a dos quarts de nou del vespre). Aquestes activitats són obertes a tothom.