WhatsApp Image 2017 05 12 At 19.01.54

Col.loqui internacional sobre les empreses rurals en el Mediterrani Occidental. Sassari (maig 2017)

Entre els dies 11 i 13 de maig, a la Università degli Studi de Sassari (Sàsser, Sardenya) va tenir lloc un dels congressos anuals d’història medieval més destacats del panorama internacional. Enguany es tractaren els temes relacionats amb l’empresa rural a l’Europa Occidental durant els segles XIII al XVI.

En aquest col·loqui internacional han participat historiadors de diferents nacionalitats, entre els quals el nostre company Joel Colomer. La seva conferència ha girat entorn l’anàlisi del mètode prosopogràfic, destacant l’exemple de diverses activitats empresarials encapçalades per dones en el transcurs del Besalú del segle XIV.

El balanç ha estat molt positiu sobretot per la qualitat de les intervencions dels diferents historiadors i historiadores, a més de destacar l’excel·lent organització de l’acte.