WhatsApp Image 2018 03 16 At 08.39.16

EL SEXE AL COMTAT DE BESALÚ A LA BAIXA EDAT MITJANA

Sota el títol de “El sexe al comtat de Besalú a la baixa edat mitjana“, Miquel Àngel Fumanal i Joel Colomer de Culturània van parlar sobre el sexe a la vila comtal a l’edat mitjana, en una conferència que tingué lloc ahir al vespre al Bressol d’Emprenedoria de Besalú, la qual s’inclou dins el cicle de conferències organitzades pel curs d’Història de Besalú.

Primerament, Miquel Àngel Fumanal va estar parlant sobre els antecedents del sexe en el món literari durant els segles XI i XII, essent un exemple la figura dels trobadors, joglars, goliards o el “Cançoneret de Ripoll”.

A continuació, Joel Colomer es centrà a parlar sobre el sexe al comtat de Besalú durant la baixa edat mitjana, explicant primerament com era el món de la prostitució a l’època medieval. Posteriorment, incidí en com era la moral dels clergues de Besalú i les parròquies del voltant, on els testimonis eclesiàstics conservats mostren com alguns d’aquests foren acusats de concubinatge, d’usura i d’exercir la violència armada.

Finalment, la conferència conclogué amb una mostra d’alguns casos concrets extrets de documentació de l’època (les visites pastorals i les sentències de la cort reial) que mostraren com era la moral sexual dels habitants de la vila comtal, ja fossin clergues o laics, que van fer les delícies de la trentena d’assistents a l’acte.