WhatsApp Image 2018 03 16 At 14.11.39

INAUGURACIÓ DE L’EXPOSICIÓ DE LA CONSTRUCCIÓ DE L’EMBASSAMENT DE SUSQUEDA

El passat divendres 16 de març, va tenir lloc la inauguració de l’exposició dedicada als 50 anys de la construcció de l’embassament de Susqueda, que ha estat patrocinada per l’Agència Catalana de l’Aigua, en col.laboració amb Enel Green Power.

En l’acte de presentació hi assistiren Marta Subirà, secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat; Pere Palacín, director general d’Energia, Mines i Seguretat Industrial de la Generalitat; Isabel Buesa, directora general d’Endesa a Catalunya; Carlos Gómez-Múgica, director general de la Fundació Endesa; Jordi Agustí, director de l’Agència Catalana de l’Aigua; Salvador Balliu, president del Consell Comarcal de la Selva; Joaquim Roca, president del Consorci del Ter; i els alcaldes dels municipis on està situada la presa, entre d’altres.

Situada a l’emblemàtica sala de columnes de la presa, aquesta exposició pretén mostrar la història de la central hidroelèctrica a través de diferents panells informatius dividits en cinc apartats (l’embassament de Susqueda, la construcció de la presa, els aprofitaments hidroelèctrics, el riu Ter, i el patrimoni natural de l’entorn de la presa). La presa es podrà visitar els dissabtes i diumenges de cada mes, com a mínim fins a l’octubre. L’horari d’obertura al públic és de 10h a 14h, es necessita cita prèvia i el preu de la visita és de  2 euros.

L’exposició es complementa amb 23 peces del fons històric d’Endesa i un tour virtual de 360º de la central hidroelèctrica i de la presa a través d’un codi QR que ha estat creat per Culturània i 360 FotoWeb.

 

                             

 

Aquí us deixem l’enllaç del tour virtual de 360º:

http://www.360fotoweb.com/360/culturania/susqueda/