WhatsApp Image 2018 04 12 At 09.46.04

VII EDICIÓ ABRILS DE L’HOSPITAL

Ahir, dijous 12 d’abril, va tenir lloc a la Capella del Carme de Palamós la setena edició dels Abrils de l’Hospital. L’edició d’enguany girà entorn els hospitals rurals i de petites viles durant l’Edat Mitjana i Moderna.

La conferència inaugural anà a càrrec de l’historiador Gabriel Martín, el qual parlà sobre els 700 anys d’història dels hospitals de Palamós. Les altres conferències del simposi anaren a càrrec d’Antonio Conejo da Pena, sotsdirector de l’IRCVM i professor d’Història de l’Art de la Universitat de Barcelona; Frederic Aparisim, professor d’Història de la Universitat de Lleida; Raúl Villagrasa, professor de la Universitat de la Universidad de Zaragoza; Josep Barceló, professor de la Universitat Rovira i Virgili; i el doctor Miquel Borell.

Per tal d’harmonitzar la jornada, els assistents dinaren a l’Espai del Peix de Palamós, així com posteriorment visitaren aquest centre d’interpretació.

Finalment, la cloenda dels VII Abrils de l’Hospital conclogué amb una visita a la Capella del Carme.

Aquest cicle de conferències està impulsat per l’IRCVM, Magna Ars, MAHPA, l’Ajuntament de Palamós i els Serveis de Salut Integrats Baix Empordà.