Image 2

Carlo Ginzburg, microhistòria a Barcelona

El passat 27 de novembre vam assistir a una conferència del pare de la microhistòria, Carlo Ginzburg. L’historiador italià va meravellar el públic de Barcelona amb una ponència sobre Maquiavel. D’aquesta manera, va fer un repàs dels conceptes que apareixen en els seus treballs i, sobretot, en el seu clàssic El príncep. Així, la Virtù, Justice, Force van aconseguir captivar un públic que va comprendre com aquests termes poden variar en funció de: 1- la zona geogràfica (no s’han traduït exactament igual a Anglaterra que a Catalunya, per exemple) 2- la historiografia (diferents lectures sobre aquests conceptes).

Va ser molt interessant. I per això us recomanem  aprofitar qualsevol conferència o debat car, en el nostre món actual, qualsevol reflexió és tan necessària com, de ben segur, satisfactòria.